Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Όταν οι γερανοί χόρεψαν – Δείτε το βίντεο

normal_SNf_Cranes'_dance_09

Μια πρωτότυπη χορευτική παράσταση με σολίστ τους γερανούς φιλοξένησε την Τετάρτη 26 Ιουνίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Η «παράσταση», που είναι η πρώτη η οποία παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού, ήταν βασισμένη σε μια ιδέα του αρχιτέκτονα του έργου, Ρέντζο Πιάνο, ο οποίος οραματίστηκε μια χορογραφία με σολίστ τους δέκα γερανούς που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στον χώρο του εργοταξίου.
Την ώρα που ο ήλιος έδυε και οι οδηγοί άναβαν τα φώτα των αυτοκινήτων στην παραλιακή, τα μέλη της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με διευθυντή των Μύρωνα Μιχαηλίδη, πήραν τις θέσεις τους στο κέντρο της «σκηνής» και ακούστηκαν οι πρώτες νότες από τους «Πλανήτες» του Γκούσταφ Χολστ. Ταυτόχρονα οι δέκα γερανοί άρχισαν να κινούνται ρυθμικά στα «βήματα» που είχε σχεδιάσει ειδικά για την περίσταση ο Ρενάτο Τζανέλλα.
Ανάμεσα στους θεατές της χθεσινής παράστασης βρίσκονταν και ο Ρέντζο Πιάνο, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους  στο «ξεκίνημα του υπέροχου αυτού Πάρκου, που πολύ σύντομα θα προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες του, θαυμάσια θέα προς τον Παρθενώνα και προς τη θάλασσα ταυτόχρονα». Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέας Δρακόπουλος, προλογίζοντας την εκδήλωση, είπε: «Ο σημερινός “Χορός των Γερανών” συμβολίζει ακριβώς τον παλμό της ζωής που χτυπάει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μέσα σε αυτό το εργοτάξιο, προκειμένου να ολοκληρωθεί με συνέπεια και απεριόριστη φροντίδα ένα έργο που αναμένεται με τη λειτουργία του να συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας και, ελπίζουμε, στην ανανέωση της νοοτροπίας όλων μας».
normal_SNf_Cranes'_dance_05
normal_SNf_Cranes'_dance_03
normal_SNf_Cranes'_dance_04
normal_SNf_Cranes'_dance_01
normal_SNf_Cranes'_dance_02
normal_SNf_Cranes'_dance_06
normal_SNf_Cranes'_dance_08
normal_SNf_Cranes'_dance_07
Πηγή:  tospirto.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: