Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015

Νηστίσιμες συνταγές

Κρεμμυδάκια στρογγυλά με αγκινάρες

agkinares_kremidakia_6312b0566fffa176ca0990953d23ba4f
Υλικά
750 γρ κρεμμυδάκια στρογγυλά
600 γρ. αγκινάρες
4 μικρές πατάτες
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

50 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
χυμό 1 λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
100 ml λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις αγκινάρες, αφαιρώντας το κοτσάνι και τα σκληρά φύλλα. Κόβετε τις σκληρές άκρες των φύλλων, βγάζετε το χνούδι από τη μέση, κόβετε τις αγκινάρες στα τέσσερα και τις τοποθετείτε σε λεκάνη με νερό και το χυμό ενός λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.
Καθαρίζετε τις πατάτες από τη φλούδα τους και τις κόβετε στη μέση. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι κι ένα φλιτζάνι νερό και ρίχνετε μέσα τα στρογγυλά κρεμμυδάκια, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις αγκινάρες. Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30′.
Στη συνέχεια προσθέτετε τις πατάτες και το αλατοπίπερο. Τα σκεπάζετε με ένα πιάτο και προσθέτετε άλλα 3 φλιτζάνια νερό, το χυμό από το λεμόνι και το αλεύρι. Στο τέλος ρίχνετε το κρασί και αφήνετε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά για 50’ ακόμα.
Λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο. Διαλύετε 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το ρίχνετε στο ζουμί της κατσαρόλας. Αφήνετε να πάρει μια βράση και σερβίρετε.

Προετοιμασία: 30′ Μαγείρεμα: 1 ώρα & 20’  Μερίδες: 4 Δυσκολία: μέτριο

Πηγή:  icookgreek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: