Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017






Κι αν δεν έρθει ο χιονιάς
δεν έρθουνε τα χιόνια
πως θέλεις να'ρθει η άνοιξη
να'ρθει το καλοκαίρι
να ανοίξουνε τα λούλουδα
τα κλώνια να ανθίσουν
να λουλουδιάσουν τα βουνά
οι λαγκαδιές τα πλάγια
να ρωτευτούνε τα πουλιά
και η ζωή να πάει...

Μ.Π.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

100.000 επισκέψεις!

Το ταπεινό ενοριακό μας ιστολόγιο συμπλήρωσε εκατό χιλιάδες μοναδικούς επισκέπτες. Δεν είναι μεγάλος ο αριθμός ούτε άλλωστε ποτέ τον επιζητήσαμε. Ωστόσο, οφείλουμε θερμές ευχαριστίες σε όλους τους επισκέπτες, που τιμούν την προσπάθεια αυτή και φυσικά όλους τους πολύτιμους συνεργάτες, συντάκτες του ιστολογίου. Ακολουθούν τα "ιστορικά" ντοκουμέντα, καθώς και ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία, τα οποία φανερώνουν ότι ένας στους τρεις επισκέπτες είναι από το εξωτερικό. 




Ο άγιος νεκροθάφτης!

Ο άγιος νεκροθάφτης
(η ιστορία του Τωβίτ)

π. Γεωργίου Οικονόμου, Δρ. Θεολογίας


Αποτέλεσμα εικόνας για tobit old testament

          Ένα πολύ ωφέλιμο και διδακτικό βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης είναι το βιβλίο «Τωβίτ». Πρόκειται για την ιστορία δύο οικογενειών, οι οποίες ενώ δοκιμάστηκαν έντονα, ο Θεός εισάκουσε τις προσευχές τους και τις ευλόγησε με ιδιαίτερα θαυμαστό τρόπο. Επίσης, το βιβλίο αυτό αναφέρεται με διδακτικό τρόπο στο θέμα της εγκράτειας, πριν τον γάμο, και την ιερότητα του μυστηρίου αυτού, με το οποίο ευλογείται από τον Θεό η οικογένεια.
          Ο Τωβίτ καταγόταν από την Θίσβη αλλά οδηγήθηκε αιχμάλωτος στην Νινευή, όπου και έζησε. Όπως αφηγείται ο ίδιος την ζωή του, ακολούθησε τον δρόμο της αλήθειας και της δικαιοσύνης και έκανε πολλές ελεημοσύνες.