Ζυμαρικά με κολοκυθάκια και λαχανάκια Βρυξελλών
Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά με κοντό σχήμα
- 300 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
- 300 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 60 γρ. βούτυρο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 200 γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
- 80 γρ. μπλε τυρί λιωμένο με πιρούνι
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Ζεματίζετε τα λαχανάκια Βρυξελλών 7΄-8΄ και επίσης τα στραγγίζετε.
- Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια 5΄-6΄. Ρίχνετε το μαϊντανό, σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε 10΄. Κατόπιν προσθέτετε στο μείγμα τα λαχανάκια Βρυξελλών.
- Σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος ανακατεύετε τα ζυμαρικά με το μείγμα των κολοκυθιών, των τυριών και το αλατοπίπερο. Αναμειγνύετε καλά και περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος. Ψήνετε το φαγητό 10΄ στο φούρνο στους 180° C.
Πηγή: icookgreek.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου