Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

"Τα παιδιά της ενορίας... περιμένουν τα Χριστούγεννα". Τέλος εκδηλώσεων - Όμορφες στιγμές και αναμνήσεις

"Τα παιδιά της ενορίας...
περιμένουν τα Χριστούγεννα".

          Με την Χάρι του Θεού, την ευλογία του πνευματικού μας πατέρα, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβα, και την σύσσωμη συμμετοχή των ενοριτών και ενοριτισσών της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Ηλιουπόλεως, ολοκληρώθηκαν οι προεόρτιες εκδηλώσεις με τίτλο «Τα παιδιά της ενορίας… περιμένουν τα Χριστούγεννα». Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου με την συμμετοχή της παιδικής ενοριακής χορωδίας στο άναμμα του δέντρου στην Πλατεία Ελευθερίας της Άνω Ηλιούπολης, ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Παύλου Μελά. Στην συνέχεια έγινε το άναμμα του δέντρου και φωταγώγηση φάτνης στην αυλή του ναού, καθώς επίσης και τα εγκαίνια μεγάλης έκθεσης βιβλίου σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Εν Πλω» αλλά και έκθεσης εργοχείρων και χειροποίητων χριστουγεννιάτικων δώρων.


Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου έγινε βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Ο Καλλιτέχνης του Θεού» με την συγγραφέα, Μαρία Παστουρματζή. Η συγγραφέας, επίσης, ύστερα από παράκληση του ακροατηρίου, μίλησε και για το καινούριο της βιβλίο με τίτλο «Αγάπησέ με», το οποίο αναφέρεται στην συγκλονιστική ιστορία του πατρός Χρυσάνθου Κουτσουλογιαννάκη.
Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου ο Χρήστος Γουσίδης, καταξιωμένος εικονογράφος αλλά και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, παρουσίασε το βιβλίο του «Η Επίσκεψη στο Πατάρι», που αναφέρεται στα παιδικά χρόνια του Αγίου Νεκταρίου. Η βιβλιοπαρουσίαση μαγνήτισε το ενδιαφέρον παιδιών και μεγάλων, που συνταξιδιώτες με τον μικρό Αναστάση βρέθηκαν από την Σηλυβρία στην Κωνσταντινούπολη.
Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου η ενορία είχε την τιμή να φιλοξενήσει μία μοναδική συναυλία υψηλοτάτου μουσικού επιπέδου. Ο πιανίστας Αχιλλέας Σοφούδης, η σοπράνο Άλκηστις Τόγια και ο βαρύτονος Γιώργος Καραγιαννίδης ερμήνευσαν διεθνή κινηματογραφικά τραγούδια και συγκλόνισαν το κοινό.
Κορύφωση και ολοκλήρωση των εκδηλώσεων ήταν η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των Κατηχητικών την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου. Στην γιορτή συμμετείχαν περίπου εκατόν πενήντα παιδιά με ποιήματα, κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια αλλά και θεατρική παράσταση. Η ευλογητική παρουσία και οι παρακλητικοί λόγοι αγάπης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την γιορτή, ήταν το αντίδωρον του μεγάλου κόπου όλων των συνεργατών της Ενοριακής Νεανικής Εστίας, Κατηχητών, Κατηχητριών και όλων των Στελεχών.
Εκ μέρους της ενορίας εκφράζονται θερμότατες ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές των εκδηλώσεων, σε όσους έκαναν τον κόπο να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις, μα κυρίως στον Μητροπολίτη μας, ο οποίος ενέπνευσε και ευλόγησε την υλοποίησή τους.

Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα!

























































































Δεν υπάρχουν σχόλια: