Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Η Ορθοδοξία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


Σήμερα Παρασκευή 8 Μαΐου εορτάστηκε η εορτή του Αγίου Χριστοφόρου στον Ορθόδοξο Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην περιοχή Τζαμπέλ Αλί στο Ντουμπάϊ.
Η Ορθόδοξος Εκκλησία λόγω της ιδιάζουσας περιπτώσεως ότι σε αυτό το μουσουλμανικό κράτος η επίσημη αργία είναι η ημέρα Παρασκευή, τελεί την "Κυριακάτικη" Λειτουργία την Παρασκευή μιας και η ημέρα Κυριακή είναι η Πρώτη εργάσιμη μέρα της εβδομάδας. Έτσι δίνεται η ευκαιρία στους πιστούς να εκκλησιαστούν.
Η Λειτουργία τελείται στα Αράβικα με κάποιες εκφωνήσεις στα Ελληνικά και Αγγλικά ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολουθεί καφές και κεράσματα για όλο τον κόσμο δίπλα στην αίθουσα του Ναού. Πάντα στις μεγάλες εορτές της Εκκλησίας μας οι Θ. Λειτουργίες τελούνται την παραμονή τους, π.χ η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θα τελεστεί την παραμονή 14 Αυγούστου το απόγευμα. Οι πιστοί εδώ είναι κατά βάση Σύριοι, Έλληνες, Σέρβοι, Ρώσοι. Ο Ναός βρίσκεται στην περιοχή Jabel Ali που είναι δίπλα από την Μαρίνα (παραλία) του Ντουμπάϊ. Ακριβώς στην ίδια περιοχή με τη σειρά βρίσκονται και οι Ναοί των άλλων Εκκλησιών όπως Ρωμαιοκαθολική, Συροϊακωβιτών, Σιχ, Κοπτών κ.α. Ακολουθεί φωτογραφικό αφιέρωμα από αυτή την πρώτη επαφή μας με την Ορθόδοξη Εκκλησία στο Ντουμπάϊ. Σε άλλη ανάρτηση θα ακολουθήσουν και μικρά βίντεο από την Λειτουργία.

























Φωτογραφίες - Ρεπορτάζ : Σπύρος Καραταΐδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: