Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Ημερίδα Ιερατικών Κλίσεων (φωτό)



Το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Κατακόμβη του Ι. Ν. Ευαγγελισμού στον Εύοσμο, Ημερίδα  της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως για
την Ιερατική Κλίση. Καλεσμένοι ήταν όλα τα αγόρια που διακονούν στο Ιερό Βήμα, στα κατηχητικά, στο Ιερό Αναλόγιο, φοιτητές και μεγαλύτερα στελέχη της Μητροπόλεως.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ. Ο οποίος με λόγο θεολογικό, πάντα απλό και μεστό μετέδωσε στους ακροατές τι είναι και πως πρέπει να είναι η ζωή του ιερέα αλλά και εμπειρίες μέσα από την Θεία Λειτουργία και γενικά από τα μυστήρια της εκκλησίας που κατά καιρούς έχουν καταγραφεί από αγιασμένες μορφές ιερέων. Οικοδεσπότης ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Βαρνάβας ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Καστορίας για την παρουσία του στην σύναξη αυτή τονίζοντας ότι αυτά τα παιδιά είναι ότι πολιτιμότερο έχει η Μητροπόλη. Στο τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης μας έδωσε σε όλα τα παιδιά δώρο το βιβλίο: ΕΚΛΟΓΑΔΙΟΝ - Αποστολικά και Ευαγγελικά αναγνώσματα των Κυριακών και Εορτών.












Δεν υπάρχουν σχόλια: