Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Aγαπητοί μας σύνεδροι και φίλοι!

Σας καλωσορίζουμε με χαρά στην ημερίδα μας και σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας. Η εκδήλωση αυτή έγινε με πολύ αγάπη, μεράκι αλλά και κόπο για τους νέους των γυμνασίων της Σταυρούπολης, για να γνωρίζετε ότι στον όμορφο, μα ταυτόχρονα και δύσκολο, αγώνα σας η Εκκλησία είναι κοντά σας. Με σεβασμό στις αγωνίες, τις ανησυχίες και τα ιδανικά σας, που εμείς οι μεγαλύτεροι πολλές φορές προδίδουμε και σας πληγώνουμε. Η απελπισία και η παραίτηση όμως, φίλοι μας, δεν είναι λύση.
Όπως λέει και ο πνευματικός μας πατέρας, ο Μητροπολίτης μας, Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβας, «μαζί θα αλλάξουμε τον κόσμο. Την τελευταία λέξη στην ιστορία την έχει ο Θεός. Η αγάπη και το καλό θα νικήσουν». Με παρηγοριά από τα λόγια αυτά και κάνοντας πράξη τη νουθεσία του η νεότητα να είναι πάντα πρώτη προτεραιότητα των ενοριών οργανώσαμε τη σημερινή εκδήλωση. Οι εξαρτήσεις είναι, όπως συμφωνείτε και εσείς άλλωστε, ένα σοβαρό πρόβλημα των νέων. Οι παραδοσιακές, κάπνισμα, αλκοόλ, ναρκωτικά, αλλά και σύγχρονες, όπως το ίντερνετ, τα κινητά και ο τζόγος. Το πρόβλημα είναι ότι με αυτές συμβαίνει κάτι περίεργο στην ψυχή μας, που σε τελική ανάλυση μας στερεί το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας.
  Ελπίζουμε όσα ακούσετε εδώ, και όσα ακούσουμε εμείς από εσάς, γιατί έχουμε ανάγκη να ακούμε τη φωνή των νέων, να είναι αφορμή για καλλιέργεια ενός γόνιμου και δημιουργικού διαλόγου. Ένα νέο ιστολόγιο δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό (http://exartimenos-i-eleftheros.blogspot. com), στο οποίο μπορούμε να επικοινωνούμε και να συζητάμε τα πάντα. Κλείνοντας, οφείλουμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες, σε όλους όσους συνετέλεσαν για την πραγματοποίηση της πρώτης μαθητικής ημερίδας της ενορίας μας και ευχόμαστε να ξανασυναντηθούμε σύντομα στην επόμενη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: