Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Αποφυλακίζεται ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος - Αφιέρωμα του Ιστολογίου μας (φώτο)

axridos-1


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ
Πηγή : romfea.gr

Χρειάστηκαν σχεδόν τριάμιση χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές των Σκοπίων για να ακουστεί και ένα χαρμόσυνο νέο στην υπόθεση του Μητροπολίτη Αχρίδος Ιωάννη.
Οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, να αποφυλακίσουν στις 19 Ιανουαρίου τον Μητροπολίτη, ο οποίος παραμένει τρία χρόνια και δύο μήνες φυλακισμένος σε σωφρονιστικό κατάστημα των Σκοπίων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την αποφυλάκιση του Αρχιεπισκόπου πρότεινε ο Διευθυντής των φυλακών και την απόφαση έλαβε ο Πρόεδρος του βασικού δικαστηρίου.
Καταλυτικό ρόλο στην αποφυλάκιση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος φέρεται πως διαδραμάτισε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς η απόφαση λήφθηκε λίγες μόνον ημέρες μετά την επίσκεψη του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα στα Σκόπια.
Tο Ιστολόγιο μας στο άκουσμα της παραπάνω είδησης εκφράσει χαρούμενα αισθήματα συμπαράστασης και ικανοποίησης για το τέλος αυτής της μεγάλης δοκιμασίας που πέρασε ο Σεβασμιώτατος. Συνάμα εύχεται στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ταχεία ανάρρωση στην υγεία του. Ακολουθεί ένα φωτογραφικό αφιέρωμα από την Χοροστασία του την Μ.Παρασκευή του 2011 στην Ακολουθία του Επιταφίου στην Ενορία μας.Δεν υπάρχουν σχόλια: