Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΥΠΕΡΟΧΟ, ΑΠΟΚΟΣΜΟ, ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΑ ΟΥΡΑΛΙΑ ΟΡΗ

Στους -35 βαθμούς: Εκεί που το χιόνι… καταπίνει τον ήλιο και ντύνει τα πάντα στα λευκά [εικόνες]


western-russia11
Τι μπορεί να συμβεί στους -35 βαθμούς Κελσίου, εκτός από την απόλυτη παγωνιά και το κρύο; Μα, μοναδικά έργα τέχνης που δημιουργεί η ίδια η φύση.
Δέντρα και θάμνοι που έχουν καλυφθεί από την κορυφή μέχρι τις ρίζες τους με χιόνι και πάγο και από μακριά μοιάζουν με γλυπτά ή με χιονανθρώπους, κατάλευκο τοπίο και απόκοσμα στοιχεία που στέκονται σε ένα υπέροχο χειμωνιάτικο σκηνικό στα Ουράλια Όρη.

Ο Ρώσος φωτογράφος τοπίων Σεργκέι Μακούριν ταξίδεψε στην περιφέρεια Σβερντλόβσκ, στο Κράι Περμ, και απαθανάτισε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες στην καριέρα του.
Προκειμένου να τραβήξει αυτές τις μοναδικές φωτογραφίες, ο Μακούριν ρίσκαρε με τη ζωή του, καθώς οι λιγοστοί κάτοικοι της περιφέρειας ζουν αρκετά μίλια μακριά από την περιοχή, που είναι από τις πιο απομονωμένες του πλανήτη, με το απόλυτο κρύο και -φυσικά- την απόλυτη μοναξιά να κυριαρχούν.
«Κατά τη διάρκεια των μηνών του χειμώνα η περιοχή έχει τόσο μεγάλη φυσική ομορφιά που σε κάνει να ξεχνάς πως είσαι τόσο μακριά από όλα. Δεν είναι πάντα εύκολο να κάνεις την τέλεια λήψη και κάποιες φορές μου παίρνει ώρες ή και μέρες για να την κάνω σωστά. Αλλά η διαδικασία της φωτογράφισης με συνεπαίρνει και νιώθω στα καλύτερά μου όταν βγάζω φωτογραφίες από τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς, όπως αυτές στα Ουράλια», δήλωσε ο ίδιος στη βρετανική Daily Mail.
western-russia-708
western-russia1
western-russia2
western-russia3
western-russia4
western-russia5
western-russia6
western-russia7
western-russia8
western-russia9
western-russia10
western-russia12
western-russia13
Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: