Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

11η Επιστημονική Ημερίδα Θεολόγων στην Μητρόπολη μας

0episti-11

Πηγή : imnst.gr
Την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015 η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτ. και Δευτερ. Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γ. Καρατάσιο και το Διευθυντή Δευτερ. Εκπ/σης Δυτ. Θεσσαλονίκης κ. Παύλο Ματζιάρη διοργάνωσε την 11η Επιστημονική Ημερίδα Θεολόγων Καθηγητών Γυμνασίων και Λυκείων με θέμα:

«Ενοριακή Κατήχηση και μάθημα Θρησκευτικών στο σχολείο».
Την Α' εισήγηση με θέμα «Η Εκκλησία της Ελλάδας μπροστά στις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις και στην εκπαιδευτική τους διαχείριση» ανέπτυξε με γλαφυρότητα και δυνατή επιχειρηματολογία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθιμος.
Τη Β' Εισήγηση με θέμα : «Θέση και φυσιογνωμία του Μαθήματος των Θρησκευτικών στη σύγχρονη εκπαιδευτική και κοινωνική πραγματικότητα» ανέπτυξε η κ. Βασιλική Μητροπούλου Επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ.
Μετά το πέρας των εισηγήσεων, οι σύνεδροι – εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν επί των εισηγήσεων και να θέσουν τις απορίες τους.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, κλείνοντας την ημερίδα και απευθυνόμενος πατρικά στους θεολόγους, είπε μεταξύ των άλλων ότι η Τοπική Εκκλησία τους περιμένει και τους θέλει ως συνεργάτες της στο μεγάλο έργο του επανευαγγελισμού του λαού του Θεού.
0episti-1
0episti-2
0episti-3
0episti-4
0episti-5
0episti-6
0episti-7
0episti-8
0episti-9
0episti-10
0episti-12
0episti-13
0episti-14
0episti-15
0episti-16

Δεν υπάρχουν σχόλια: