Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ





Με την ευκαιρία της διπλής γιορτής, της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου και της Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πραγματοποιήθηκαν στην Κατακόμβη του Ιερού Ναού των Αγίων Κων/νου και Ελένης Ηλιουπόλεως Θεσσαλονίκης οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Την Κυριακή 22/3 και ώρα 10:30 η γιορτή των Κατηχητικών, στην οποία συμμετείχαν παιδιά και από τα οκτώ τμήματα των Κατηχητικών, με ποιήματα, αφηγήσεις, τραγούδια και θεατρική παράσταση.

Την Δευτέρα 23/3 και ώρα 17:00 έγινε η γιορτή του 4ου Νηπιαγωγείου Σταυρούπολης, στην οποία τα παιδιά δραματοποίησαν έθιμα του Γάμου από την εποχή της Τουρκοκρατίας.

Τέλος, την Τρίτη 24/3 και ώρα 9:00 παρουσιάστηκε η γιορτή του 5ου Γυμνασίου Σταυρούπολης με μία πολύ όμορφη παρουσίαση, τραγούδια από την Σχολική Χορωδία, την θεατρική παράσταση «Αραπίτσα» και παραδοσιακούς χορούς.

Με τις εορτές αυτές τονίστηκε ο διπλός χαρακτήρας της γιορτής και τονίστηκε αυτό, που τόσο όμορφα και επίμονα τόνιζε ο Φώτης Κόντογλου, ότι ήταν αγιασμένη η επανάσταση του 1821 και ότι έγινε «για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία». Ευχαριστούμε όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία των εορτών για την άριστη συνεργασία και ευχόμαστε «Χρόνια Πολλά».

Εκ της Eνορίας















































































 Πηγή : stin-enoria.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: