Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ορθόδοξη πίστη

Να γίνεις ξανά παιδί, σημαίνει να μάθεις να λες στο Θεό: ‘Πατέρα’’


59374
«Όσο τα βιώματα και τα αισθήματα εσωτερικοποιούναι, οι αριθμοί οφείλουν να εγκαταλείπονται. Η θρησκεία είναι φαινόμενο υπεραριθμητικό, και αυτός που για την ουσία της θρησκείας ενός λαού στηρίζεται αποκλειστικά στη στατιστική, βρίσκεται σε λαθεμένο δρόμο » ( Βενέδικτος Εγγλεζάκης)
«Να γίνεις ξανά παιδί, σημαίνει να μάθεις να λες στο Θεό: ‘Πατέρα’’. Κανείς δε θα μπει στη Βασιλεία του Θεού από όσους δεν ένιωσαν από τα βάθη του είναι τους να ανεβαίνει προς το Θεό η φωνή, ‘Πατέρα!’. Όποιος δεν άκουσε από το Πνεύμα τη μαρτυρία της υιοθεσίας του από τον Πατέρα, ποία θέση θα έχει στο πατρικό τραπέζι;» (Βενέδικος Εγγλεζάκης)

«Η μητέρα του Θεού καλείται ‘έλκος των διαβόλων’, γιατί δεν είναι δυνατό ο διάβολος να καταστρέψει έναν άνθρωπο, εφόσον ο άνθρωπος αυτός καταφεύγει στη βοήθεια της Μητέρας του Θεού » (Όσιος Σεραφείμ του Σαρώφ)
«Δεν πρέπει, χωρίς ανάγκη να ανοίγεις στον άλλον την καρδιά σου. Μέσα σε χιλιάδες ίσως βρεις μόνο ένα, που θα μπορέσει να κρατήσει το μυστικό σου. Όταν εμείς οι ίδιοι δεν το κρατάμε μέσα μας, πως μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα το κρατήσουν οι άλλοι; » ( Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ)
Πηγή: isagiastriados.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: