Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

“Συμφωνία μεταξύ του Μουσείου Λούβρου στο Παρίσι και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για τη “Νίκη της Σαμοθράκης”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Φωτο:lifo.gr

Η επιβλητική φτερωτή ¨Νίκη της Σαμοθράκης¨ από τα κορυφαία εκθέματα του Μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι αποτελεί πολιτισμική κληρονομιά αυτού του τόπου.
Αποτελεί ένα κορυφαίο σύμβολο όχι μόνο για τη Σαμοθράκη, τον Έβρο, την Περιφέρειά Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και για όλη τη Χώρα.
Στη Σαμοθράκη και στην Περιφέρειά ΑΜΘ δεν υπάρχει κανένα ακριβές αντίγραφο στις πραγματικές διαστάσεις, ιδία μάλιστα μετά την πρόσφατη συντήρηση της.
Μετά από επικοινωνία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Γεώργιου Παυλίδη με το θεματοφύλακα του αγάλματος του Μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι συμφωνήθηκε και δόθηκε το δικαίωμα αναπαραγωγής της ¨Νίκης της Σαμοθράκης¨ στο πραγματικό μέγεθος, σε δύο αντίγραφα με βάση την τρισδιάστατη (3D) ψηφιοποίηση που έκανε το Μουσείο του Λούβρου.
Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα προχωρήσει σε κατασκευή της ¨Νίκης της Σαμοθράκης¨ με τρισδιάστατους εκτυπωτές με βάση τα αρχεία (3D), που, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, θα της παραδοθούν.
Τα δύο αγάλματα πρόθεσή της ηγεσίας της περιφέρειας είναι να τοποθετηθούν, το πρώτο σε συμφωνία με το Δήμο Σαμοθράκης στο φυσικό του χώρο που θα υποδειχθεί και το δεύτερο στην πόλη της Αλεξανδρούπολης σε συμφωνία με τον αντίστοιχο Δήμο.
  Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γεώργιος Παυλίδης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε τη Διοίκηση του Μουσείου του Λούβρου θεματοφύλακα της ¨Νίκης της Σαμοθράκης¨ για την ευγενική παραχώρησή της.
Έχουμε σπουδαία πολιτισμική κληρονομιά με παγκόσμια ακτινοβολία και επιρροές την οποία οφείλουμε να αναδεικνύουμε σε όλο το μέγεθος της αλλά και να τη φέρουμε και σε επαφή με το φυσικό μας χώρο και τους συμπολίτες μας».


Πηγή thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: