Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Γέροντας Άνθιμος Αγιαννανίτης

Το φίδι έκανε υπακοή 


mqdδσγδφγefault– Θαυμαστά σημεία με τον Γέροντα Άνθιμο τον Αγιαννανίτη –
Προπτωτικές καταστάσεις έζησε ο κ. Παναγιώτης Αδαμόπουλος το 1987, όταν ανέβαινε το ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί από τον Αρσανά στο Κυριακό της Αγίας Άννης μαζί με τον Γέροντα Άνθιμο τον Αγιαννανίτη.

Σε κάποιο σημείο του δασύσκιου, μα και δυσανάβατου μονοπατιού εμφανίσθηκε ένα τεράστιο φίδι. «Μόλις μας είδε, σηκώθηκε ψηλά», διηγείτε ο ίδιος, «και βρυχόταν έτοιμο να μας επιτεθεί. Εγω πάγωσα. Ο Γέρων όμως απαθής με καθησύχασε και απευθυνόμενος σε αυτό του είπε:
-Πήγαινε παρά πέρα.
Το φίδι έσκυψε το κεφάλι και υπακούοντας στον Γέροντα προχώρησε προς την μεριά του και εξαφανίστηκε στον πυκνό λόγγο».
Οι Άγιοι, βλέπετε, συμφιλιώνονται και με την άλογη κτίση, τα άγρια ζώα και ερπετά. Ως άνθρωποι του Θεού ανακαινισμένοι ψυχικά έχουν επανέλθει στο αρχαίο κάλλος και μαζί με αυτούς ημερεύει και η κτίση που μαζί με τον έκπτωτο από τον Παράδεισο άνθρωπο συστενάζει και συνοδυνάται. Η άλογη φύση επανέρχεται στην παραδεισένια κατάσταση, θέτει τον εαυτό της στην διακονία του ανθρώπου και υπακούει στις εντολές του.
Δεν είναι λίγα τα περιστατικά, παλαιά και νεώτερα, που άγιοι άνθρωποι είχαν στην διακονία τους άγρια ζώα, που υπάκουαν σε όσα εκείνοι πρόσταζαν σαν άκακα και άδολα αρνία.

*από το βιβλίο: «Ο ΓΕΡΩΝ ΑΝΘΙΜΟΣ Ο ΑΓΙΑΝΝΑΝΙΤΗΣ» – Ο σοφός και θεοφόρος σύγχρονος πατέρας του Άθωνος.
του Δρος Χαραλάμπους Μ. Μπούσια (Εκδόσεις Μυγδονία Θεσσαλονίκης 2001).

Δεν υπάρχουν σχόλια: