Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ορθόδοξη πίστη


Η αναπάντητη κλήση… 


π. Νεκταρίου Μουλατσιώτη

Το Ευαγγέλιο του Χριστού μας λέγει, ότι όπου είναι ο θησαυρός της ψυχής μας, εκεί είναι και η καρδιά μας. Που είναι λοιπόν η δική μας καρδιά δοσμένη; Σε ποιο θησαυρό; Μήπως, αντί να είναι στον Ιησού είναι δοσμένη άλλου; Μήπως, αντί ο θησαυρός της ψυχής μας να είναι ο Ιησούς, είναι άλλες γήινες ηδονές και απολαύσεις; Όλα αυτά θα γίνουν ορατά και θα αποκαλυφθούν για τον καθένα από εμάς, την ημέρα και την ώρα της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου μας.

Αδελφοί μου και πατέρες μου, πολλές φορές στο τηλέφωνο κάποιος φίλος της μονής μας μου κάνει αναπάντητη κλήση, μία, δύο και τρεις φορές. Του τηλεφωνώ μετά, για να δω τι θέλει. Εκείνος μου λέγει, ότι δεν ήθελε κάτι το συγκεκριμένο, αλλά μόνο να μας δείξει ότι μας σκέπτεται. Τον ευχαριστώ εκ μέρους όλων μας και του λέγω, ότι κι εμείς τον σκεπτόμεθα κι έχει κι αυτός την δική μας αγάπη. Αυτό το κάνουν πολλές φορές ιδιαίτερα τα νέα παιδιά, όταν δεν έχουν μονάδες να πληρώσουν για να επικοινωνήσουν μαζί μας, θέλοντας να μας δείξουν με μία αναπάντητη κλήση ότι δε μας έχουν ξεχάσει. Καταγράφεται όμως επί του λογαριασμού η αναπάντητη κλήση τους. Καταγράφεται η επιθυμία τους, η σκέψη τους και η αγάπη τους προς το πρόσωπο μας. Εμείς, λοιπόν, πόσες τέτοιες «αναπάντητες κλήσεις», προς τον Χριστό έχουμε να δείξουμε στον πνευματικό τηλεφωνικό λογαριασμό μας; Πόσες φορές αφιερώνουμε τις σκέψεις μας στον Θεό;





Πηγή: Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη Αρχιμανδρίτου, Σύγχρονος Γεροντικός Λόγος – Τόμος A’ – Σπουδή-μέθεξη-θεωρία, § Που είναι δοσμένη καρδιά μας; Έκδοση Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ίππωνος & Σεραφείμ του Σαρώφ, Τρίκορφο 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: