Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ANΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - Επιστήμες / Φιλοσοφία


Ημερίδα προς τιμήν του Κώστα Ζουράρι


zourarismesa
Ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών & Υποψηφίων Διδακτόρων του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ «Απόστολος Ιάσων ο Θεσσαλονικεύς» διοργανώνει Ημερίδα προς τιμή του συγγραφέα
και πολιτειολόγου Κώστα Ζουράρι με τίτλο: «Το συναμφότερον: θεολογία και φιλοσοφία εν πολιτεία». Σκοπός της Ημερίδας είναι αφενός να τιμήσει τον συγγραφέα ως γνήσιο τέκνο της πόλης της Θεσσαλονίκης και έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες διανοούμενους και αφετέρου να φέρει το έργο του σε επαφή με το ευρύτερο κοινό της πόλης.
Παράλληλα, επιθυμία του Συλλόγου είναι να αναδείξει πτυχές του έργου του Κώστα Ζουράρι που θεωρούνται λίγο πολύ άγνωστες και θα συμβάλουν καλύτερα στην κατανόηση της σκέψης του συγγραφέα. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του νεορθόδοξου ρεύματος που συνέβαλαν στην ανάδειξη της αξίας της ορθόδοξης παράδοσης και την πνευματική αναγέννηση του τόπου στη δεκαετία του ’80. Ο Κώστας Ζουράρις αν και τυπικά δεν είναι θεολόγος ωστόσο με τον βιωματικό του λόγο κατάφερε να εφαρμόσει έμπρακτα την έννοια του συναμφότερου και να φιλοσοφήσει θεολογώντας αλλά και να θεολογήσει με μεστό φιλοσοφικό λόγο για την αξία του καθ’ ημάς ορθοδόξου πολιτεύματος.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαΐου 2014 στην αίθουσα «Αλέξανδρος» της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας (Εθνικής Αμύνης 1, απέναντι από τον Λευκό Πύργο) από τις 09:30 έως τις 20:30.


Δεν υπάρχουν σχόλια: