Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός


Αυτοί είναι οι τρεις παράγοντες της παιδικής παχυσαρκίας


18101079_shutterstock_151195661.limghandler
Σύμφωνα με μια νέα μελέτη τρεις είναι οι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν ένα παιδί στην παχυσαρκία. Ένας παχύσαρκος γονιός, οι λίγες ώρες ύπνου, καθώς και οι διατροφικοί περιορισμοί που μπορεί ενίοτε να θέτουν οι γονείς στα παιδιά.


Όπως χαρακτηριστικά είπε ο επικεφαλής της έρευνας Dr Brent McBride, και διευθυντής του τμήματος Child Development Laboratory στο Πανεπιστήμιο του Illinois τα νέα είναι ευχάριστα μια που αφού γνωρίζουμε τις αιτίες που προκαλούν την παιδική παχυσαρκία, μπορούμε να την αποτρέψουμε.
«Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε», λέει ο δόκτωρ McBride, είναι να επικεντρωθούμε στο να πείσουμε τους γονείς να βελτιώσουν τη δική τους κατάσταση της υγείας, και να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να κοιμούνται νωρίς.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση για την παιδική παχυσαρκία Journal Childhood Obesity, εξέτασε 22 διαφορετικές μεταβλητές που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην παιδική παχυσαρκία, και διαπίστωσε ότι οι τρεις παράγοντες που αναφέρθηκαν προηγουμένως ήταν οι πλέον σημαντικοί.

Συγκεκριμένα, βρήκαν ότι τα παιδιά που κοιμούνται λιγότερο από οχτώ ώρες κάθε βράδυ, διατρέχουν 2 φορές περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα Επίσης τα παιδιά των οποίων οι γονείς τους απαγόρευαν να τρώνε κάποιες τροφές και τα περιόριζαν διατροφικά είχαν υψηλότερο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαρα σε ποσοστό 1,9%.

Από: Ελένη Χαδιαράκου
Πηγή:  imommy.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: