Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Γέννησε μέσα στη φυλακή η Σουδανή που έχει καταδικαστεί σε θάνατο επειδή αρνείται να αποκηρύξει τον Χριστιανισμό

μιριαμ








Οι ισλαμιστές του Σουδάν την έχουν καταδικάσει σε θάνατο δια απαγχονισμού για βλασφημία και αποστασία από το Ισλάμ, επειδή παντρεύτηκε Χριστιανό.

Λίγες ημέρες μετά τον εγκλεισμό της στις φυλακές, η Μύριαμ Ιμπραήμ γέννησε μέσα στο κελί και ενώ είναι δεμένη από τους αστραγάλους, ένα κοριτσάκι.

Φυσικά, ούτε λόγος για βοήθεια ή άδεια να την επισκεφθούν η μητέρα και ο σύζυγός της. Η μόνη παραχώρηση που δέχθηκαν οι ισλαμιστές κατήγοροί της είναι να την αφήσουν για δύο χρόνια να μεγαλώσει το παιδί της, πριν την εκτελέσουν.

Η γυναίκα έχει ακόμη ένα γιο 20 μηνών, ο οποίος ζει μαζί της στο κελί από τον Φεβρουάριο οπότε είχαν απαγγελθεί οι κατηγορίες εναντίον της.

Η Μύριαμ Ιμπραήμ είναι παιδί μεικτού γάμου από μητέρα Χριστιανή Ορθόδοξη με καταγωγή από την Αιθιοπία που την ανέθρεψε ως χριστιανή μετά την εγκατάλειψη του μουσουλμάνου συζύγου της. Η ίδια στην απολογία της ενώπιον του δικαστηρίου είπε ότι είναι Χριστιανή και ότι ουδέποτε απαρνήθηκε την πίστη της.

Η ισλαμική νομοθεσία απαγορεύει τη σύναψη γάμου μουσουλμάνας με αλλόδοξο την ίδια στιγμή που όχι μόνο ευλογεί αλλά και εκθειάζει τον γάμο μουσουλμάνου με Χριστιανή ή αλλόδοξη. Σύμφωνα με χαντίθ που εντάσσεται στην παράδοση του Ισλάμ όποιος πιστός συνάπτει γάμο με μη μουσουλμάνα π.χ. Χριστιανή είναι τόσο ευλογημένος σαν να πήγε για προσκύνημα 7 φορές στη Μέκκα!

πηγή:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: