Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Εγγραφές στο Εκκλησιαστικό Σχολείο της Μητροπόλεώς μας, Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως για το νέο σχολικό έτος.



Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης δέχεται εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2014-2015 καθημερινά κατά τις ώρες 8πμ-2μμ. Το σχολείο ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και είναι υπό την αιγίδα της Ιερά Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Χορηγεί ισότιμους τίτλους σπουδών με τα άλλα Γενικά Λύκεια και Γυμνάσια και στεγάζεται σε πλήρως ανακαινισμένο κτήριο επί της οδού Καπάτου 6 στην Ξηροκρήνη. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310735717 και στην ιστοσελίδα του σχολείου :http://lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr.



Πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Σχολείου:


Το Σχολείο μας βρίσκεται στο σχολικό συγκρότημα επί της οδού Νικολάου Καπάτου 6 στην Ξηροκρήνη, όπισθεν του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου.
Διαθέτει αίθουσες διδασκαλίας ευρύχωρες, ευάερες και ευήλιες, εργαστήριο Φυσικής-Χημείας, πλήρως εξοπλισμένο και ένα σύγχρονο εργαστήριο Πληροφορικής, εξοπλισμένο με εφαρμογές κατάλληλες για κάθε μάθημα Πληροφορικής για όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και με εφαρμογές κατάλληλες για χρήση των Η/Υ και σε άλλα μαθήματα, με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών. 






















Παράλληλα διαθέτει μια Βιβλιοθήκη σύγχρονη, πλήρως οργανωμένη και μηχανογραφημένη με πλούσια θεματολογία και βιβλιογραφία, δίνοντας κύριο βάρος και εστίαση στα θεολογικά εντρυφήματα και τα φιλολογικά και λογοτεχνικά μελετήματα. Τα βιβλία της είναι ταξινομημένα με το διεθνές ταξινομικό σύστημα Dewey (σύστημα οργάνωσης που ακολουθούν όλες οι μεγάλες βιβλιοθήκες).   

Στον αύλειο χώρο του σχολείου υπάρχουν μπασκέτες, όπου περνούν οι μαθητές τις ώρες των διαλειμμάτων τους ή αθλούνται κατά τις ώρες της Γυμναστικής.











Το παρακείμενο κλειστό γυμναστήριο περίπου 500 τ.μ. διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για ποδόσφαιρο 5Χ5, μπάσκετ, βόλεϋ, χάντμπολ, τέννις, πινγκ-πονγκ και μπάντμικτον.
















Διαθέτει μια επιμήκη αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων για την πραγματοποίηση όλων των εκδηλώσεων του σχολείου μας.







Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης του ΥΠΔΒΜΘ από το2011 έχει εγκριθεί για το σχολείο μας η διδασκαλία του μαθήματος της Αγιογραφίας, που  γίνεται σε εξοπλισμένη αίθουσα εκτός ωρολόγιου προγράμματος, για όσους μαθητές το επιθυμούν. Στους μαθητές που θα παρακολουθούν τα μαθήματα του τμήματος της Αγιογραφίας, θα χορηγείται σχετική Βεβαίωση Σπουδών

Δεν υπάρχουν σχόλια: