Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΩΝ

Ι.Ν.ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΩΝ

Τα μνημόσυνα τελούνται ως προσευχή και αρ­χαία παράδοση της Εκκλησίας υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων αδελφών μας. Τα μνημόσυνα δεν είναι κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά εκκλησιαστικές ιεροτε­λεστίες, καθώς με αυτά προσφέρουμε ιδιαίτερη βοή­θεια στους απελθόντες και κοινωνούμε μαζί τους με τρόπο μυστηριακό και πνευματικό.


Δεν τελούνται μνημόσυνα από το Σάββατο του Λαζάρου έως την Κυριακή του Θωμά και ημέρες Δε­σποτικών και Θεομητορικών Εορτών. Επίσης, η ορθή ημέρα τέλεσης των μνημοσύνων είναι το Σάββατο, ως αφιερωμένη από την Εκκλησία στη μνήμη των κεκοι­μημένων, και είναι καλό να τελούνται αυτή την ημέρα αντί της Κυριακής, που καθιερώθηκε αντίθετα στην παράδοση της Εκκλησίας.
Για την τέλεση ενός μνημοσύνου χρειάζονται: Κόλλυβα, μία Λαμπάδα, και (προαιρετικά) Λου­λούδια και Φωτογραφία.
Επίσης, μπορούν οι οικείοι να προσκομίσουν τα δώρα για τη Θεία Ευχαριστία: Πρόσφορο, Νάμα, Δύο λαμπάδες για την Αγία Τράπεζα, Λάδι για τα κα­ντήλια, Θυμίαμα, Καρβουνάκια και Φυτιλάκια.
Όσοι επιθυμούν να γίνει δεξίωση για τους κα­λεσμένους στην αίθουσα του Ναού πρέπει να δηλώ­σουν εγκαίρως τον αριθμό τους, για να γίνει η κατάλ­ληλη προετοιμασία. Η Εκκλησία προσφέρει τον καφέ, το κουλουράκι, το κονιάκ και την ελίτσα και εσείς, αν θέλετε, μπορείτε να προσφέρετε επιπλέον κέρασμα. Τα έσοδα διατίθενται για το συσσίτιο των πτωχών αδελφών μας.

Για κάθε επιπλέον πληροφορία επικοινω­νείστε μαζί μας στο: 2310650069, επισκεφτείτε το Γραφείο του Ιερού Ναού και το ιστολόγιο της ενορίας:

http://stin-enoria.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: